13
MáJ
2014

“Légy példa!”

A Keresztény Roma Szakkollégiumok Hálózatának konferenciáját 2014. május 10-11. között rendezte meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága, valamint a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Hanns Seidel Alapítvány.


A találkozón a budapesti Jezsuita Roma Kollégium és Szakkollégium, a miskolci Görög katolikus Cigány Szakkollégium, a debreceni református Wáli István Cigány Szakkollégium, a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium hallgatói, valamint intézményünk, a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium tagjai vettek részt Budapesten.
A „Légy példa! Váljunk követhetővé!” mottóval megrendezett konferencia résztvevőit köszöntötte Balog Zoltán miniszter, Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, dr.Kovács Zoltán, a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság államtitkára, valamint dr. Martin Axmann, a Hanns Seidel Alapítvány igazgatója. Ezt követően a roma szakkollégiumot fenntartó egyházak képviselői osztották meg gondolataikat a közösségi és személyes példaadás fontosságáról.
A konferencia kötetlen programjai sorában többek között Szentandrássy István, Kossuth díjas roma festőművésszel beszélgettek a szakkollégisták, a nap a Romengro együttes koncertjével, illetve táncházzal ért véget.
Vasárnap a közös áhítatot követően Balog Zoltán miniszter válaszolt a szakkollégisták kérdéseire. Délután illetve este a Cigánykerék gála szerepelt a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat közös rendezvényének programjában.