19
FEB
2018

Debrecenben maradt a kupa

Hatodik alkalommal rendezték meg szombaton Debrecenben, a Tóth Árpád Gimnázium tornacsarnokában a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat teremlabdarúgó tornáját. A Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium rutinra tett szert a szervezésben: két egymást követő évben nyerték el a KRSZH Focikupát, s vele a torna rendezésének jogát. A Kocsis Fülöp, érsek-metropolita fővédnökségével megrendezett versenyre meghívást kaptak az egyetemi roma szakkollégiumok is, így kilenc csapat sorakozhatott fel az ünnepélyes megnyitóra és a sorsolásra.


Előbb azonban az Attila téri főszékesegyházban Kapin István parókus, a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium lelki vezetője köszöntötte a fiatalokat, majd Molnár Erzsébet evangélikus lelkész, a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium vezetője mondott áldást az egybegyűlt ifjúságra és a nemes versengésre.


A Tóth Árpád Gimnázium tornacsarnokában Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere köszöntötte a VI. Focikupa résztvevőit, sorsolással dőlt el a mezőny három csoportba rendezése Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár és a gyerekek hathatós közreműködésével.


       A VI. KRSZH Focikupa résztvevői:
                Budapesti Református Cigány Szakkollégium /Budapest/
                Evangélikus Roma Szakkollégium /Nyíregyháza/
                Jezsuita Roma Szakkollégium /Budapest/
                Lippai Balázs Roma Szakkollégium /Hajdúböszörmény/
                Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium /Miskolc/
                Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium /Szeged/
                Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium /Debrecen/
                Wáli István Református Cigány Szakkollégium /Debrecen/
                Wlislocki Henrik Szakkollégium /Pécs/

 

A hagyományoknak megfelelően a találkozó nyitó meccsét az EMMI TFFA és a Hajdúdorogi Főegyházmegye csapata játszotta, a kispapok nagyarányú győzelmet arattak. Ezt követően a csoportmérkőzések következtek, ebben a körben mindenki mindenkivel játszott, és csoportonként két együttes jutott tovább. A helyosztó fordulóban újabb hat meccset bonyolítottak, a pálya szélén és a harmadik emeleti lelátón helyet foglaló szurkolói csoportok élénk érdeklődésétől, lelkesítő szurkolásától övezve. A szervező-vendéglátó intézmény közben folyamatosan mindenki jólétéről, ellátásáról gondoskodott, a parókián megszervezett ebédeltetés után sokaknak volt valódi újdonság a jellegzetes görögkatolikus böjti édesség, a koliba. Köszönet jár ezért is, ahogyan a precíz szervezés minden egyes mozzanatáért.
Összesen 15 meccsre volt szükség (2×10 perc) a végső eredmény megszületéséhez, a fináléban sorba verték egymást a csapatok, a dobogósok között kialakult pontegyenlőség miatt a gólkülönbség döntötte el a sorrendet:

                                                  1. Wáli István Református Cigány Szakkollégium, Debrecen

 


2. Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium, Debrecen

 


3. Jezsuita Roma Szakkollégium, Budapest

Legjobb kapus: Orosz-Tóth Mihály /Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium/
Legjobb mezőnyjátékos: Káplár Patrícia / Lippai Balázs Roma Szakkollégium/
Gólkirály: Danó Henrik / Wáli István Református Cigány Szakkollégium/
Legsportszerűbb csapat: Budapesti Református Cigány Szakkollégium

Gratulálunk a csapatoknak, találkozunk jövőre Debrecenben!

 

« 1 A 2 »